Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Av: / Foto: https://www.ica.se/recept/nudlar-med-kri
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 port risnudlar
  1. Grönsaker

    1. 1 st grön paprika
    2. 1/2 påse salladslök (à 125 g)
    3. 1 knippe rädisor
    4. 200 g rättika
    5. 2 st morötter
    6. 1,5 msk olja
  2. Limedressing

    1. 1 st lime
    2. 1/2 msk riven ingefära
    3. 2 tsk strösocker
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 2 msk soja
    6. 1,5 msk olja
  3. Nötter

    1. 70 g cashewnötter
    2. salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.

    2. 2.

      Grönsaker: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa salladslöken och rädisorna, strimla salladslöken och skiva rädisorna.

    3. 3.

      Skala rättikan och morötterna (släng skalet i komposten). Fortsätt att skala dem till tunna remsor.

    4. 4.

      Limedressing: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran. Blanda limeskal och -saft med ingefära, socker, pressad vitlök, soja och oljan.

    5. 5.

      Koka nudlarna enligt förpackningen men spola dem inte kalla.

    6. 6.

      Nötter: Rosta nötterna i torr het panna med lite salt.

    7. 7.

      Grönsaker: Fräs paprika och salladslök mjuka i olja i en stekpanna. Sänk värmen och häll på limedressing, rättika, rädisor och morötter.

    8. 8.

      Strö över cashewnötter och servera med nudlar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?