Nudelwok med fläskfärs och pak choi (4+)

Nudelwok med fläskfärs och pak choi (4+)

Av:
25 min
4 portioner
Snabbt, gott och enkelt! Risnudlar wokade med fläskfärs, pak choi och asiatiska smaksättare som ingefära, ostronsås och koriander.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g risnudlar
    2. 3 klyftor vitlök
    3. 1 tumstor bit ingefära
    4. rapsolja att steka i
    5. 300 g fläskfärs
    6. 2 st pak choi
    7. 1 kruka koriander
    8. 1,5 dl oystersås
    9. 1,5 msk sesamolja
    10. 1 st lime, pressad juice
    11. 1 näve böngroddar
    12. lite sriracha, till serve

Gör så här

    1. 1.

      Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.

    2. 2.

      Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.

    3. 3.

      Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.

    4. 4.

      Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.

Är innehållet i detta recept olämpligt?