Nudelsoppa med fläskfrikadeller och svamp

Nudelsoppa med fläskfrikadeller och svamp

Av: / Foto: Jenny Grimsgård
40 min
4 personer
Den långa kombualgen ger en mustig smak till buljongen tillsammans med svamp!
Fler recept på:
Fläsk, Svamp, Vitlök, Sallad, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 400 g fläskfärs
    2. 2 msk riven färsk ingefära
    3. 1/2 st vitlöksklyfta
    4. 1/2 tsk sesamolja
    5. 3 msk japansk soja
    6. 200 g sobanudlar
    7. 250 g shiitakesvamp
    8. 50 g enokisvamp
    9. neutral rapsolja
    10. 1 liter vatten
    11. misopasta
    12. 1 st kombualg (eller lite japansk soja)
    13. 4 st ägg
    14. 80 g färsk bladspenat
    15. 2 dl böngroddar
    16. 1 st ark norialger
    17. 4 st salladslökar (strimlade)
    18. 2 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färs med ingefära, riven vitlök, sesamolja och soja. Rulla till frikadeller/små bollar.

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, ställ åt sidan.

    3. 3.

      Halvera shiitakesvampen och skär av enokisvampen från botten. Stek shiitaken i olja i en gryta. Tillsätt vatten, miso och kombualg, låt koka upp. Lägg i frikadellerna och sjud i 10 minuter.

    4. 4.

      Stek äggen i olja i stekpannan. Lyft upp kombualgen ur buljongen och smaka av med mer miso eller salt. Tillsätt nudlarna i den heta buljongen, låt allt bli varmt.

    5. 5.

      Lägg bladspenat, enokisvamp, böngroddar och en bit norialger i djupa tallrikar. Häll på den heta nudelsoppan och toppa med stekt ägg, salladslök och sesamfrön.

Tips från kocken

Om man inte hittar alger kan man göra soppan utan, men smaka upp den med lite japansk soja. Enokisvamp kan uteslutas om den är svår att hitta!
Fler recept på:
Fläsk, Svamp, Vitlök, Sallad, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?