Nudelsallad med teriyakibiff

Nudelsallad med teriyakibiff

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 personer
Recept på asiatisk teriyakibiff med nudelsallad.
Fler recept på:
Japansk mat, Sallad, Rödlök, Vitlök, Cashewnötter, Morot, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. ca 300 g lövbiff
    2. 1 st rödlök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 dl cashewnötter
    5. olja till stekning
    6. salt och peppar
    7. 2 dl teriyakisås
  1. Nudelsallad

    1. 1 pkt äggnudlar, ca 250 g
    2. 1 st medelstor morot
    3. ca 4–5 st salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Strimla biffen.

    2. 2.

      Skala löken och skär i tunna klyftor. Skala vitlöken och skiva tunt.

    3. 3.

      Rosta nötterna gyllenbruna i en het och torr panna.

    4. 4.

      Fräs kött, lök och vitlök i olja i en panna. Smaka av med salt och peppar. Rör ner teriyakisåsen. Håll varmt tills nudelsalladen är klar.

    5. 5.

      Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla moroten. Skölj salladslöken och skiva tunt. Låt nudlarna rinna av och blanda med morot och salladslök.

    6. 6.

      Lägg upp teriyakibiffen på en bädd av nudelsallad. Strö över rostade cashewnötter och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?