Nudelsallad med rostbiff och kokosströssel

Nudelsallad med rostbiff och kokosströssel

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
35 min
4 personer
Salladen är gjord på ingredienser som är lätta att ha hemma – bönor från frysen, nudlar och strössel från skafferiet.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Bönor, Chili, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 250 g edamamebönor (frysta)
    2. 250 g haricots verts (frysta)
    3. 250 g risnudlar
    4. 2 st morötter
    5. 200 g rostbiff
    6. 1/2 kruka färsk koriander
  1. Dressing:

    1. 1 st vitlöksklyfta (finhackad)
    2. 5 cm färsk ingefära (riven)
    3. 2–3 st små röda chilifrukter (urkärnade och fi nhackade)
    4. 3 msk strösocker
    5. 4 msk fisksås
    6. 4 msk jordnötsolja eller nötig rapsolja
    7. saften från 1 stor limefrukt

Gör så här

    1. 1.

      Koka de båda bönorna enligt anvisning på förpackningarna. Koka risnudlarna och spola dem kallt.

    2. 2.

      Skala och skär morötterna i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller en osthyvel. Strimla rostbiffen.

    3. 3.

      Blanda samman ingredienserna till dressingen.

    4. 4.

      Rosta fröna, nötterna och kokosen till strösslet i en torr stekpanna under omrörning. Låt svalna och blanda ned löken.

    5. 5.

      Blanda rostbiff, grönsaker, nudlar och dressing. Toppa med strössel och koriander.

Tips från kocken

Variera gärna salladen med räkor, tonfisk eller kyckling i stället för rostbiff.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Bönor, Chili, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?