Nudelsallad med ingefärsponzu

Nudelsallad med ingefärsponzu

Av:
10 min
2 portioner
Ponzu=japansk sås med soja och citrusfrukt Serveras med tonfisk, lax eller räkor
Annons

Ingredienser

  1. Nudelsallad

    1. 200 g soba nudar
    2. 8 st rädisor
    3. 1 näve bladspenat
    4. 1 näve böngroddar
    5. 1 näve rucola
    6. 2 msk rostade pumpafrön
    7. 2 msk rostade sesamfrön
    8. ½ rödlök
  2. Dressing

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 msk sesamolja
    3. 3 msk japansk soja
    4. 2 msk cirtonsaft
    5. 1 msk honung
    6. ½ msk riven ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Koka nudlarna och skölj dem i iskallt vatten tills de är helt kalla. Låt rinna av.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienserna till dressingen.

    3. 3.

      Dela rädisorna på mitten och skiva rödlöken tunt.

    4. 4.

      Lägg upp allt det gröna på tallrikar. Lägg nudlarna i mitten och häll på dressingen. Strö över pumpa- och sesamfrön och servera genast

Är innehållet i detta recept olämpligt?