Nudelsallad med grönsaker

Nudelsallad med grönsaker

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
8 portioner
Nudelsallad med krispiga grönsaker. Kan förberedas och serveras rumsvarm.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 st liten röd spansk peppar
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 msk grovriven färsk ingefära
    4. 2 st paprikor
    5. 150 g färska sockerärter
    6. 4 st salladslökar
    7. 200 g äggnudlar
    8. 2 msk olja
    9. 1 msk ljus soja
    10. salt, peppar
    11. 3 msk flagad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Finstrimla chilin, finhacka vitlöken, grovriv ingefäran. Strimla paprikorna och sockerärterna, hacka salladslöken.

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.

    3. 3.

      Fräs chilipeppar, vitlök och ingefära hastigt i olja. Tillsätt paprikor, sockerärter och salladslök. Blanda nudlarna först med sojan och därefter i grönsaksblandningen. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Rosta mandeln i torr teflonstekpanna och strö dem över salladen. Servera med limeklyftor.

Tips från kocken

Salladen kan förberedas i god tid och ätas kall.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?