Nudelsallad med apelsin, ingefära och marinerad tofu

Nudelsallad med apelsin, ingefära och marinerad tofu

Av: / Foto: coop.se/
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 100 g glasnudlar eller risnudlar
    2. 2 st apelsin (varav 1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
    3. 0,75 dl sweet chilisås
    4. 150 g vitkål, finstrimlad
    5. 2 dl salta jordnötter, hackade
    6. 1 st röd chili, strimlad
    7. 2 st salladslökar, strimlade
    8. 1 st lime, i klyftor
    9. färsk koriander
  1. Marinerad Tofu

    1. 400 g tofu
    2. 1 dl japansk soja
    3. 2 msk riven färsk ingefära
    4. 1 st vitlöksklyfta, riven

Gör så här

    1. 1.

      Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofun i bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.

    2. 2.

      Filea en av apelsinerna. Blanda apelsinskal, -saft, filead apelsin, ingefära och sweet chili till en dressing. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna.

    3. 3.

      Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Salta och peppra. Servera med limeklyftor och hackad koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?