Nougattoppar

Nougattoppar

Av: / Foto: Anette Nilsson
60 min
35 stycken
Elegant liten godisbit där en hasselnöt gömmer sig i mitten.
Annons

Ingredienser

    1. ca 35 st hasselnötter
    2. 125 g mörk choklad
    3. 250 g mjuk nougat

Gör så här

    1. 1.

      Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de blir jämnt rostade. De är färdiga då det börjar knäppa i skalet och de fått en svagt gyllenbrun färg. Ställ åt sidan att svalna.

    2. 2.

      Lägg nötterna i en handduk och vik den dubbel. Gnugga kärnorna tills allt löst skal trillat av.

    3. 3.

      Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikron.

    4. 4.

      Bryt nougaten i mindre bitar och lägg ner i den smälta chokladen. Rör om tills allt smält och krämen är slät.

    5. 5.

      Ställ smeten svalt att stelna tills den har en krämig konsistens. Rör om någon gång under tiden så att den stelnar jämnt.

    6. 6.

      Fyll den krämiga smeten i en spritspåse med en krusig tyll (spritshuvud).

    7. 7.

      Lägg nötterna en i taget på smörpapper och spritsa en nougattopp så att nöten hamnar mitt i pralinen. Ställ hela smörpapperet med pralinerna svalt att stelna innan de lossas från papperet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?