Nougatfyllda mörbollar

Nougatfyllda mörbollar

Av: / Foto: Anette Nilsson
60 min
55 st
Söta småkakor fyllda med krämig nougat.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 2 dl forsocker
    3. 1 st äggula
    4. 4½ dl vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 150 g mjuk nougat
  2. Garnering

    1. 1 dl hackade hasselnötter

Gör så här

    1. 1.

      Hacka snabbt ihop smör, florsocker, äggula och vetemjöl. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylskå­p pet att vila minst 1 timme, gärna över natten.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175°.

    3. 3.

      Dela upp den kalla degen i ett par mindre bitar. Rulla ut bitarna till längder, cirka 3 cm breda. Skär längderna i kakbitar.

    4. 4.

      Rulla ut nougaten till smala längder och skär upp i samma antal bitar som kakbitarna.

    5. 5.

      Lägg en bit nougat på varje kakbit och nyp samman degen så att nougaten hamnar i mitten. Rulla till runda kulor och tryck ena halvan lätt i de hackade nötterna.

    6. 6.

      Lägg bollarna ganska glest med nötsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?