Nöttoppar med honungskanderade pekannötter

Nöttoppar med honungskanderade pekannötter

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 stycken
Recept på nöttoppar med honungskanderade pekannötter.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g hasselnötkärnor
    2. 50 g smör eller margarin
    3. 1 dl socker
    4. 1 st ägg
    5. 1 1/2 tsk vaniljsocker
  1. Garnering

    1. 1 1/2 msk honung
    2. ca 30 st pekannötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 °C.

    2. 2.

      Börja med garneringen. Värm upp honungen och låt den få ett uppkok i en kastrull. Tillsätt pekannötterna och rör om så att de blir jämnt sockrade. Låt dem därefter sjuda i ca 1 minut. Häll ut nötterna på ett smörpapper och sära dem åt. Låt kallna.

    3. 3.

      Häll ut nötkärnorna på en bakplåt. Sätt in plåten i mitten av ugnen och rosta nötterna i 8–10 minuter, eller tills skalen börjar brista. Ta ut och låt svalna. Gnugga nötterna mellan handflatorna så att allt löst skal trillar av. Mal dem därefter.

    4. 4.

      Rör matfett och socker till krämig konsistens. Tillsätt ägg och vaniljsocker och rör smeten slät.

    5. 5.

      Tillsätt de malda nötkärnorna och rör åter smeten slät.

    6. 6.

      Fyll massan i en kraftig spritspåse som försetts med en krusig tyll. Spritsa upp toppar på bakpappersklädd plåt. Stick ner en kanderad pekannöt i varje kaka.

    7. 7.

      Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–10 minuter.

Tips från kocken

Kakorna kan rullas till runda bollar i stället för att spritsas till toppar.
Är innehållet i detta recept olämpligt?