Nöttårta med choklad

Nöttårta med choklad

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
12 bitar
Mumsig och julig nöttårta med choklad!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 200 g hasselnötter
    3. 2½ dl strösocker
    4. 1 msk potatismjöl
    5. ½ tsk bakpulver
    6. 4 st äggvitor
  1. Chokladkräm

    1. 4 st äggulor
    2. 1¼ dl strösocker
    3. 1 dl vispgrädde
    4. 100 g hackad mörk choklad
    5. 75 g smör
  2. Garnering

    1. pistaschnötter
    2. kiwi
    3. physalis
    4. fikon

Gör så här

    1. 1.

      Mal nötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ihop till en smet.

    2. 2.

      Kläm fast ett bakpapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Smörj och bröa kanten. Bred ut smeten i formen.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Kräm: Låt gulor, socker och grädde sjuda under kraftig omrörning tills det tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Rör ner choklad och smör. Rör till en jämn kräm. Rör om då och då tills krämen börjar tjockna. Bred den på tårtan. Ställ kallt, låt stelna. Garnera.

Tips från kocken

Använd glutenfritt ströbröd till formen så får du en läcker glutenfri tårta!
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?