Nötrulle med nutella- och banankräm

Nötrulle med nutella- och banankräm

Av: / Foto: Annika Broman
25 min
12 skivor
En härligt nötig rulltårta fylld med nutella och banan. Servera den kall.
Fler recept på:
Bakelser, Barnkalas, Halloween - skrämmande goda recept
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 1 1/2 dl strösocker
    3. 100 g hasselnötter
    4. 1 msk potatismjöl
    5. 2 tsk bakpulver
  1. Fyllning

    1. 2 st små bananer
    2. 2 dl nutella

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

    2. 2.

      Kör hasselnötterna i en matberedare och blanda dem med potatismjöl och bakpulver. Rör ner hasselnötsblandningen i äggsmeten.

    3. 3.

      Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i 250°, 5–7 min. Vänd upp kakan på en sockrad handduk.

    4. 4.

      Dra bort bakplåtspapperet. Skär till kanterna så att rulltårtan blir jämn och fin.

    5. 5.

      Mosa bananerna och rör ner nutellan. Bred på fyllningen medan kakan är varm. Rulla ihop och lägg den kallt. Skär i skivor.

Tips från kocken

□Lägg rulltårtan kallt en stund innan den ska skäras så är det lättare att få snygga skivor. □Det är viktigt att rulltårtan är genomgräddad. Den kan nästan lukta lite bränt (den smakar inte bränt). □Om bakplåtspapperet inte går att dra bort – pensla med kallt vatten. □Stjälp gärna upp den färdiggräddade kakan på en sockrad handduk, i stället för på bakplåtspapper, då blir ytan oftast finare.
Är innehållet i detta recept olämpligt?