Nötmarängrulle med drottningbär

Nötmarängrulle med drottningbär

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
10 bitar
Smarrig nötmarängrulle med drottningbär.
Fler recept på:
Bakelser, Bröllop, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 4 st äggvitor
    2. 2 1/2 dl socker
    3. 1 dl hackade hasselnötskärnor
  1. Fyllning

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 3 dl färska hallon och blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.

    3. 3.

      Vänd varsamt ner hälften av de hackade nötterna i marängsmeten. Bred därefter ut smeten jämnt i långpannan. Strö över resten av nöthacket.

    4. 4.

      Grädda bottnen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Låt den nygräddade kakan vila i pannan i ca 15 minuter. Låt den därefter glida ur och kallna på bakgaller under duk.

    5. 5.

      Vispa grädden. Vänd kakbottnen uppochner på ett smörpapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Bred grädden jämnt över bottnen och strö över bären. Rulla samman från långsidan.

Fler recept på:
Bakelser, Bröllop, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?