Nötkakor

Nötkakor

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
12 kakor
Recept på glutenfria nötkakor. Kokosolja hittar du på hyllan bland vanliga oljor fast. Du smälter den i en gryta. De blir lite mer kompakta än vanliga nötkakor.
Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl hasselnötsmjöl
    2. 1 msk pofiber
    3. 1 tsk bakpulver
    4. 1 1/2 tsk vaniljsocker
    5. 2 1/2 msk smält kokosolja
    6. 1 1/2 msk flytande honung
  1. Garnering

    1. 12 st hasselnötter
    2. Smält glutenfri choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser i en degbunke. Arbeta samman degen tills den känns så smidig så att du kan arbeta med den. Om det behövs, tillsätt lite mer olja.

    3. 3.

      Dela degen i 12 lika stora delar. Forma varje del till en liten boll och placera bollarna i en bakpappersklädd långpanna.

    4. 4.

      Tryck försiktigt ner en hasselnöt i varje kaka.

    5. 5.

      Grädda i ugnens mitt 8-10 minuter. Kakorna ska ha fått lite färg, grädda vidare om det behövs. Ta ut och låt svalna.

    6. 6.

      Smält lite choklad i mikron eller över vattenbad, ljus eller mörk choklad bestämmer du själv. Spritsa fint över kakorna och låt stelna i kylen.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?