Hacka samman smör, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vispgrädden och arbeta snabbt samman till en slät deg. Låt vila kallt minst 30 minuter.
Mal hasselnötterna och blanda dem med socker, äggvita och smör. Tillsätt apelsinskal och saft. Arbeta snabbt samman till en smidig massa.
Sätt ugnen på 200˚.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Sporra upp den i fyrkantiga bitar, ca 6x6 cm. Sporra snitt halvvägs mot mitten från varje hörn.
Forma fyllningen till en rulle och skär i mindre bitar. Rulla till kulor och lägg i mitten på varje kaka.
Lyft upp ena snibben i varje hörn och tryck fast ordentligt på mitten, så att de möts över fyllningen.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula som vispats samman lätt med lite vatten.
Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.