Dag 1, kväLL: Blanda samman alla ingredienser till en deg. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
Dag 2: Lägg russinen i en skål och häll över vatten så att de täcks helt; ställ åt sidan tills resten av ingredienserna är uppmätta. Smula ner jästen i degen från dag 1, tillsätt det varma vattnet och rör om. Stöt anis- och fänkålsfröna.
Tillsätt alla torra ingredienser samt russinen (häll bort vattnet) och blanda till en fast men kladdig deg. Jäs degen i 45 minuter. Smörj 3 avlånga formar med smör och bröa dem med rågmjöl.
Fördela degen i formarna, strö solrosfrön på toppen och platta till försiktigt, täck med handduk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Sätt en långpanna eller ugnsform längst ner i ugnen och värm ugnen till 250°.
Ställ in bröden på gallret i nedre delen av ugnen och slå en kopp vatten i ugnsformen under. Stäng luckan, sänk värmen till 200° och grädda bröden i 1 timme. Ta ur bröden ur formarna och lägg bröden uppochner på gallret, stäng av ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt bröden svalna inlindade i varsin handduk. Skär inte i bröden förrän nästa dag.