Nöt- och fröpanerad fisk med blomkålmos

Nöt- och fröpanerad fisk med blomkålmos

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 port
Fler recept på:
Fisk, Nötter, Avokado, Blomkål
Annons

Ingredienser

    1. 600 g filé av vit fisk
    2. 1 dl hackade nötter
    3. 1 dl solrosfrön
    4. 1 ägg
    5. 2 msk smör
    6. salt
    7. peppar
  1. Mos:

    1. 1 blomkålshuvud
    2. 1 broccolistånd
    3. 1/2 dl grädde

Gör så här

    1. 1.

      Skär blomkål och broccoli i mindre bitar, koka dem mjuka i saltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av. Mixa dem med grädde till bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Blanda nötter och frön, vispa upp ägget med en gaffel. Panera fiskbitarna först i ägg och därefter i fröblandningen.

    3. 3.

      Stek fisken i smör ca 4 min per sida. Salta och peppra.

    4. 4.

      Servera fisken med mos och sallad.

Fler recept på:
Fisk, Nötter, Avokado, Blomkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?