Norsk fiskgratäng

Norsk fiskgratäng

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 500 g torsk,sej,kolja
    2. 3 msk smör
    3. 5 msk vetemjöl
    4. 4 dl mjölk
    5. 2 tsk salt
    6. 1 krm muskotblomma
    7. 4 st ägg
    8. 2 msk ströbröd

Gör så här

    1. 1.

      Grovfördela fisken eller skär i tärningar

    2. 2.

      Koka en tjock sås.Smält smör, rör ner mjöl och späd med mjölk.Koka 3 minuter.Smaka av med salt och muskot

    3. 3.

      Skilj äggen i gulor och vitor. Rör ner gulorna, en i taget, i såsen. Vispa vitorna till hårt skum.

    4. 4.

      Blanda ner fisken i såsen och vänd ner de hårdvispade vitorna.Över i ugnsform, sikta ströbröd över. Grädda i 200 grader, nedersta falsen i ca 40 minuter

    5. 5.

      Kokt potatis, morotsskivor och skirat smör till

Är innehållet i detta recept olämpligt?