Norgebrödet

Norgebrödet

Av:
130 min
2 Stycken
Annons

Ingredienser

    1. 0,9 Liter Siktat dinkelmjöl
    2. 4,5 Dl Fullkornsdinkel
    3. 1 Dl Pumpakärnor
    4. 1 Dl Havregryn
    5. 1 Dl Solroskärnor
    6. 1,5 Dl Linfrö
    7. 1 Dl Sesamfrö
    8. L Vatten
    9. Pkt Jäst

Gör så här

    1. 1.

      Blanda allt till en lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.

    2. 2.

      Häll degen i två formar, låt jäsa i 45 minuter.

    3. 3.

      Gräddas i ugn 45 minuter, 225 grader.

    4. 4.

      Ta ut bröden ur formarna och grädda i ytterligare 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?