Nordisk paella

Nordisk paella

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl kycklingbuljong
    2. 1 g saffran
    3. 1 blomkålshuvud
    4. 2 röda parikor
    5. 2 tomater
    6. 1 gul lök
    7. 4 klyftor vitlök
    8. 20 kvistar dill
    9. 150 g salami
    10. 2 msk smör
    11. 1 msk tomatpuré
    12. 1 tsk honung
    13. 1 msk rökt paprikapulver
    14. 1 kg skaldjur
  1. Till servering

    1. 1 citron
    2. pepparrot
    3. olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp kycklingbuljongen med saffran. Ta av från värmen och låt dra i 5-10 min.

    2. 2.

      Skär blomkålen i mindre bitar och mixa dem i matberedare till ungefär samma storlek som riskorn.

    3. 3.

      Skiva paprikorna och tomaterna. Finhacka löken och vitlöken. Grovhacka dillen, spara några kvistar till garnering.

    4. 4.

      Skiva salamin och stek den i smör i 1 min i en gryta på låg värme. Tillsätt paprika, tomat, lök, vitlök, tomatpuré och rökt paprikapulver och stek i ca 2 min tills allt har fått fin färg.

    5. 5.

      Håll saffransbuljongen över grönsakerna, koka upp och tillsätt grovhackad dill.

    6. 6.

      Tillsätt skaldjuren och koka i 3-4 min så att de blir genomstekta.

    7. 7.

      Tillsätt blomkålen och koka i ytterligare ca 1 min.

    8. 8.

      Servera gärna paellan på ett stort fat eller direkt ur grytan, garnera med riven pepparrot, dillkvistar och citronklyftor vid sidan om. Avsluta med lite olivolja på toppen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?