Nordafrikansk kycklinggryta

Nordafrikansk kycklinggryta

Av: / Foto: Tor Johnsson
90 min
6 portioner
En bra bjudrätt med spännande smaker.
Fler recept på:
Grytor, Tomater, Vitlök, Chili, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 squash
    2. 2 rödlökar
    3. 4 tomater
    4. 2 vitlöksklyftor, pressade
    5. 1 tsk mald koriander
    6. 1 tsk mald spiskummin
    7. 1 kuvert safran, 0,5 g
    8. 1 tsk chilipulver
    9. 1 tsk paprikapulver
    10. 1 krm svartpeppar
    11. 2 tsk salt
    12. 1 kg kycklingdelar, t ex lår eller klubbor
  1. Garnering och tillbehör

    1. färsk koriander
    2. couscous eller ris Ⓖ

Gör så här

    1. 1.

      Lägg lergrytan i blöt 15 minuter. Dela squashen i 1 cm tjocka halvmånar. Skala och klyfta rödlöken. Klyfta tomaterna. Lägg ner allt i grytan.

    2. 2.

      Rör ihop vitlök med kryddorna och salt. Gnid in kycklingen med blandningen och lägg i grytan. Ställ in grytan med locket på längst ner i kall ugn.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225°. Stek 1 timme. Ta av locket och stek ytterligare 15 minuter tills kycklingen får fin färg. Strö över färsk koriander och servera med couscous eller ris.

Fler recept på:
Grytor, Tomater, Vitlök, Chili, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?