Nordafrikansk kyckling med tabbouleh och hummus

Nordafrikansk kyckling med tabbouleh och hummus

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 250 g bulgur
    2. 450 g kycklinglårfilé
    3. 1 frp hummus
    4. 1 st citron
    5. 50 g bladpersilja
    6. 1 st gurka
    7. 2 st tomater
    8. 1 st rödlök
    9. 2 msk fisksås
    10. 1/2 msk spiskummin
    11. 1/2 msk paprikapulver
    12. 1 tsk chili flakes
    13. 2 klyfotr vitlök
    14. olivolja
    15. salt
    16. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Lägg kokt bulgur på ett fat och låt svalna.

    2. 2.

      Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten. Grovhacka bladpersilja. Tärna gurka och tomater. Finhacka rödlök. Lägg i en salladsskål och blanda ner finrivet citronskal, chili flakes, pressad vitlök, fisksås, olivolja, salt och avsvalnad bulgur.

    3. 3.

      Krydda kycklinglårfilé med spiskummin, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme tills den fått fin färg. Sänk värmen och stek tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).

    4. 4.

      Klyfta den använda citronen. Lägg upp hummus i en skål och strö över lite paprikapulver. Servera nystekt kyckling med tabbouleh, hummus och citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?