Nikkaluoktasoppa

Nikkaluoktasoppa

Av:
30 min
4 port
En klassisk soppa med rötter från Gällivare som blir ännu godare dagen efter. Gör en stor sats och frys in. Billig supermat!
Annons

Ingredienser

    1. 450 g nötfärs
    2. 2 msk smör
    3. 500 g vitkål
    4. 1,5 liter vatten
    5. 2 msk dijonsenap
    6. 2 msk tomatpuré
    7. 2 lagerblad
    8. köttbuljong
    9. 1 msk glutenfri soja
    10. salt
    11. peppar
    12. 1 purjolök, strimlad
  1. Servering

    1. 2 dl majonäs
    2. 4 msk persilja, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Fräs köttfärsen i smör. Tillsätt strimlad vitkål och fräs vidare tills kålen är mjuk och fått fin färg.

    2. 2.

      Häll i vatten, kryddor, smulad buljongtärning och soja. Koka upp och låt sedan puttra i 15–20 minuter eller mer på medelhög värme.

    3. 3.

      Strimla purjolöken fint och tillsätt ett par minuter före servering. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servera med finhackad persilja och en klick crème fraiche.

Är innehållet i detta recept olämpligt?