Nikkalouktasoppa

Nikkalouktasoppa

Av:
Gott när det är kallt
Annons

Ingredienser

  1. 2 personer

    1. 125 g Köttfärs
    2. 2 (100) dl (g) Strimlad vitkål
    3. 1/2 msk Margarin
    4. 1/2 msk Senap
    5. 1/2 msk Tomatpuré
    6. 1 Lagerblad
    7. 5 dl Vatten
    8. 1 Buljongtärning
    9. 1/4 Purjolök
    10. 1/2 msk Soya
    11. Salt
    12. Peppar
    13. Persilja
  2. 6 portioner

    1. 375 g Köttfärs
    2. 6 dl Strimlad vitkål
    3. 1,5 msk Margarin
    4. 1,5 msk Senap
    5. 1,5 msk Tomatpuré
    6. 3 Lagerblad
    7. 15 dl Vatten
    8. 3 Buljongtärningar
    9. 3/4 Purjolök
    10. 1,5 msk Soya
    11. Salt
    12. Peppar
    13. Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Snitta, skölj och strimla purjolöken och vitkålen fint (t.ex med en osthyvel)

    2. 2.

      Låt margarinet smälta i en kastrull eller gryta

    3. 3.

      Stek köttfärsen och rör om så att den blir jämn och grynig

    4. 4.

      Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten, soya och buljongtärning(ar)

    5. 5.

      Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 10 minuter

    6. 6.

      Lägg i purjolök och vitkål, låt soppan koka upp igen och låt sjuda i 5 minuter

    7. 7.

      Smaka av med salt, peppar och persilja

Är innehållet i detta recept olämpligt?