Nigerian chicken stew

Nigerian chicken stew

Av:
90 min
8 portioner
Klassisk nigerian stew
Annons

Ingredienser

  1. Kyckling

    1. 18 bitar kyckling
  2. Såsen

    1. 2 l kokad peppermix (se separat recept)
    2. 2 st gula lökar
    3. 2 st maggi cubes
    4. en halv pressad ingefära (Liten bit)
    5. 1 st pressad vitlöksklyfta
    6. 2 tsk timjan
    7. 2 tsk curry
    8. 4,5 dl palmolja
    9. 1 tsk salt
    10. 2,4 dl kycklingfond (från tillagning av kycklingen)

Gör så här

    1. 1.

      Skölj kycklingen och lägg i en gryta tillsammans med vitlök,ingefära,1 hackad lök,curry,timjan och 1 st maggi cube. Blanda samman och låt koka ca 20 min. (season cooking metoden, tillsätt inget vatten i grytan vid tillagning, endast kött och kryddor)

    2. 2.

      Spara buljongen som kycklingen tillagats i.

    3. 3.

      Värm olja i en panna och stek kycklingen. (ställ åt sidan)

    4. 4.

      Hacka den andra löken och häll i samma panna som kycklingen stektes i.

    5. 5.

      Tillsätt den kokade peppermixen i pannan med löken och låt koka ca 5 min. Tillsätt lite av kycklingfonden för smak och konsistens.

    6. 6.

      Smaka av och krydda med lite timjan,curry, den andra cuben och salt.

    7. 7.

      Tillsätt kycklingen och låta koka ihop tillsammans till oljan flyter upp.

    8. 8.

      Servera med ris! (För den autentiska smaken tillaga grytan under en längre tid på högre värme).

Är innehållet i detta recept olämpligt?