Nektarinpizza

Nektarinpizza

Av: / Foto: Vegokäk
15 min
4 st små pizzor
Nektarinpizza med spenatricotta, basilika, parmesan och balsamicocreme
Annons

Ingredienser

    1. 250 gr ricotta
    2. Finhackad spenat
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 3 st nektariner
    5. 75 gr parmesan/elr chevre
    6. 1 kruka basilika
    7. 2 msk smör
    8. salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper och två tortillabröd.

    2. 2.

      Stek pressad vitlök tillsammans med smör/olja i någon minut och tillsätt sen spenat (köp gärna fryst spenat, ca 5 kuber då). När alla iskristaller har smält kan du tillsätta ricotta. Rör runt, så att spenaten blir jämnt fördelad. Salta, smaka av och ställ sen åt sidan när du är nöjd.

    3. 3.

      Riv parmesanost och klyfta/skiva nektarin. Bred ut 1/4 av ricotta blandningen per bröd, strö på lite parmesan och lägg ut nektarinskivor.

    4. 4.

      Kör in i ugnen. Pizzan är klart efter drygt 5 minuter, eller tills den börjar få lite färg i kanterna.

    5. 5.

      Finhacka under tiden upp basilika. Ta ut pizzorna, strö över mer parmesan och basilika och ringla över balsamicocreme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?