Nektarinmazariner

Nektarinmazariner

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
20 mazariner
Mazariner fyllda med nektariner.
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 1/2 tsk bakpulver
    3. 100 g smör
    4. 1/2 dl strösocker
    5. 1/2 ägg
  2. Fyllning

    1. 2 ägg
    2. 3 dl strösocker
    3. 200 g mandelmjöl
    4. 2 msk vatten
    5. 2 st nektariner

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 20 aluminiumformar.

    2. 2.

      Bottnar: Mixa alla ingrediens­er till bottnarna i en matbereda­re tills du har en degboll. Svep in i plastfolie och lägg i kylen 1 timme.

    3. 3.

      Fyllning: Vispa ägg och socker. Tillsätt vatten och mandelmjöl. Fördela fyllningen i formarna. Skär nektarinerna i tunna klyf­tor och lägg ner i fyllningen.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?