Nattjästa surdegsfrallor med råg

Nattjästa surdegsfrallor med råg

Av:
20 st
Annons

Ingredienser

  1. Surdegsgrund

    1. 150 g Vatten
    2. 150 g Vetemjöl
    3. 50 g Aktiv surdeg
  2. Bröd

    1. 160 g Rågmjöl
    2. 160 g Rågsikt
    3. 530 g Vetemjöl
    4. 530 g Vatten
    5. 25 g Salt

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1 Morgon: Mata surdegen så att du får 300g surdegsgrund

    2. 2.

      Dag 1 Kväll: Blanda surdegen med vatten, vetemjöl och salt. Rör bara ihop tills degen blandats, inte knåda.

    3. 3.

      Dag 1 Kväll: En stund senare (allt mellan 10 och 60 minuter): Vik degen där den ligger i bunken ett varv. Ta tag i degens kanter och vik dem mot mitten. Täck bunken med lock eller plastfolie och gå och lägg dig (degen får stå i rumstemperatur eller i kylskåp om du inte tänkt att baka av tidigt).

    4. 4.

      Dag 2 Morgon: Sätt ugnen på 270 grader, skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop den till ett paket. Lägg på en handduk och låt vila 40–60 minuter. Skär upp i frallor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 10-15 min. sänk temperaturen till 200 grader när du sätter in plåten. Släng gärna in 1 dl vatten i botten av ugnen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?