Nattjästa surdegsfrallor

Nattjästa surdegsfrallor

Av: / Foto: Eva Zelleroth
645 min
20 Frallor
Grova surdegsfrallor som jäser över natten. Mycket lättbakade.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl Kallt vatten
    2. 2,5 dl Surdeg
    3. 70 g Rågflingor
    4. 50 g Linfrö
    5. 50 g Vetekross
    6. 300 g Grahamsmjöl
    7. 450 g Vetemjöl special
    8. 1 msk Kummin
    9. 20 g Salt
    10. 3 msk Solroskärnor
  1. Topping, exempelvis:

    1. 1 msk Pumpafrön
    2. 1 msk Sesamfrön
    3. 1 tsk Flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vatten och surdegskultur (som stått framme några timmar och piggnat till)

    2. 2.

      Tillsätt övriga ingredienser utom salt och kör i maskin ca 5-10 min.

    3. 3.

      Tillsätt salt och kör ytterligare 2 min.

    4. 4.

      Stjälp upp degen och knåda till bra konsistens. Dela den i två och sedan varje del i 10.

    5. 5.

      Forma 20 bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta lätt med vatten och strö på tex pumpafrön, sesamfrön och lite flingsalt.

    6. 6.

      Täck med plast.

    7. 7.

      Låt jäsa 8-10-12timmar i rumstemperatur. Lämpligt över natten om man vill ha nybakta bröd till frukost.

    8. 8.

      Sätt ugnen p 230 grader. Grädda i 15 min. Låt svalna under duk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?