Nattjäst bröd

Nattjäst bröd

Av:
Baserat på youtube klipp från Matgeek https://youtu.be/tNI9uW35iZA
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Vatten
    2. 10-12 g Jäst
    3. 7.5 dl Mjöl
    4. 2.5 dl Grahamsmjöl
    5. 1-2 msk Mörk sirap
    6. 2-3 tsk Brödkryddor
    7. 2 tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ut jäst i kroppstempererat vatten

    2. 2.

      Häll i mjöl, sirap, brödkryddor

    3. 3.

      Blanda och knåda tills degen är lagom kladdig och hård

    4. 4.

      Häll i salt och vänta ca 10 min

    5. 5.

      Knåda lite till

    6. 6.

      Låt jäsa ca 1.5-2 timmar tills degen är typ dubbelt så stor

    7. 7.

      Dela upp degen och rulla jämnstora bullar som läggs på bakplåtspapper på t.ex skärbrädor så att dom går in i kylen

    8. 8.

      Lägg över en duk och ställ in i kylen

    9. 9.

      Sätt ugnen på 205 grader varmluft när man går upp

    10. 10.

      Ställ in bullarna när ugnen är varm och även två isbitar på en plåt i botten på ugnen

    11. 11.

      Ta ut bullarna när dom har bra färg. (10-15 min? )

Är innehållet i detta recept olämpligt?