Napoleonbakelser med marsankräm och äppelmos recept

Napoleonbakelser med marsankräm och äppelmos recept

Av: / Foto: Bo Ingvar Jönsson
6 stycken
Vi älskar genvägar i köket! Så här bakar du favoritbakelserna med färdigköpt smördeg och kokmarsankräm som du gör enligt förpackningens beskrivning.
Annons

Ingredienser

    1. 2 frysta smördegsplattor
  1. Fyllning

    1. 2 dl kokmarsankräm
    2. 4 msk äppelmos
    3. 2 dl vispgrädde
  2. Glasyr

    1. 2 tsk mjölk
    2. 1 dl florsocker
    3. 1 tsk röd sylt eller röd vinbärsgelé

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Tina smördegsplattorna och kavla ut dem lite på bredden och längden. Vik dem två gånger omlott mot mitten från långsidorna. Kavla med lätt hand ut varje platta till 39 cm längd och 9 cm bredd. Nagga väl. Skär ut två 26 cm långa plattor och två plattor som är 13 cm långa.

    3. 3.

      Grädda alla smördegslängder på bakpapper ca 14 min.

    4. 4.

      Fyllning: Gör marsankrämen och låt den svalna.

    5. 5.

      Bred äppelmos på en av de långa smördegsplattorna. Lägg plattorna som är 13 cm långa ovanpå äppelmoset. Bred på vaniljkräm. Vispa grädden och bred den på vaniljkrämen (spara lite av grädden). Lägg på den sista långa smördegsplattan. Bred ett tunt lager vispad grädde runt kanterna.

    6. 6.

      Glasyr: Värm mjölken lite, rör ner florsockret och blanda 
i sylten. Bred glasyren på översta smördegsplattan. Lägg in längden i frysen 30 min.

    7. 7.

      Markera först med vass kniv i översta smördegsbottnen var du ska skära. Skär sedan i sex bitar. Det är viktigt att man markerar med kniven innan man skär igenom alla lager.

Tips från kocken

Tips! De färdigköpta smördegsplattorna måste kavlas och vikas ihop lite före gräddningen. Annars pöser de upp för mycket!
Är innehållet i detta recept olämpligt?