Nachos med svart bönröra och guacamole

Nachos med svart bönröra och guacamole

Av:
4 Portioner
Fredagsmys
Annons

Ingredienser

    1. 2 burkar svarta bönor, à 400 g
    2. 2 burkar majs á 150 g
    3. 4 st vitlöksklyftor
    4. 1 st rödlök
    5. 1 msk chiliflakes
    6. 5 msk olivolja
    7. salt
    8. svartpeppar
    9. 1 st rödlök
    10. 2-3 st jalapenos
    11. 2-3 st tomater
    12. 300 g tortillachips
    13. cheddarost
    14. 2 st avocado
    15. 2 st vitlöksklyftor
    16. 2 st tomater
    17. 1 st chili
    18. 2 msk olivolja
    19. halv saft lime

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Mosa avokado till guacamole i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt hackade tomater, hackad chili, (hackad koriander), olivolja och limesaft

    2. 2.

      Stek svarta bönor, majs, hackad vitlök, rödlök och chiliflakes i olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar

    3. 3.

      Skiva rödlök och jalapeños (ta bort kärnorna). Klyfta tomaterna

    4. 4.

      Häll upp tortillachipsen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på bönröran, rödlök, jalapeños och tomater. Toppa med riven cheddarost. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter, tills osten smält. Servera med guacamole.

Är innehållet i detta recept olämpligt?