Nachopaj

Nachopaj

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
20 min
4 portioner
Busenkel nachopaj och uppskattad av stora och små.
Fler recept på:
Vitlök, Bönor, Paj, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1/2 st gul lök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 200 g nötfärs
    5. 1/2 msk olja
    6. 1 dl krossad tomat
    7. 1/2 dl vatten
    8. 1 tsk paprikapulver
    9. 1/2 tsk oregano
    10. salt
    11. peppar
    12. 1/2 dl koriander
    13. 1/2 dl kidneybönor
    14. 1/2 dl majs
    15. 12 st tortillachips
    16. 1 dl riven ost 17%
  1. Servering

    1. tomat
    2. sallad
    3. 1/2 dl maytoghurt 8%
    4. 1/2 dl tacosås

Gör så här

    1. 1.

      Bryn ½ hackad gul lök, 1 finriven vitlöksklyfta och 200 g nötfärs i ½ msk olja.

    2. 2.

      Tillsätt 1 dl krossad tomat, ½ dl vatten, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk oregano, salt och peppar. Låt puttra ihop några min. Vänd ner ½ dl hackad koriander. Rör i 1 dl sköljda, avrunna kidneybönor och ½ dl majs.

    3. 3.

      Häll köttfärsen i en ugnsform. Stick ner 12 tortillachips (40 g).

    4. 4.

      Strö över 1 dl riven ost 17%.

    5. 5.

      Gratinera i 225°, 5–10 min. Servera med tomat, sallad, ½ dl matyoghurt 8% och ½ dl tacosås.

Fler recept på:
Vitlök, Bönor, Paj, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?