Myntadoftande auberginegratäng

Myntadoftande auberginegratäng

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 800 g aubergine
    2. olivolja
    3. salt och peppar
    4. 2 gula lökar
    5. 2 msk torkad mynta
    6. 1/2 dl hackad persilja
    7. 150 g fetaost
    8. 2 dl vispgrädde
    9. 100 g riven ost
  1. Tillbehör

    1. 200 g halloumi
    2. smör till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och pensla med olja, salta lätt. Baka dem i ugnen tills de får fin färg, ca 8-10 minuter.

    3. 3.

      Skiva löken tunt och bryn i olja på medelhög värme. Salta och peppra.

    4. 4.

      Varva aubergineskivor, stekt löj, mynta, persilja och söndersmulad fetaost i en ugnsform. Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i ca 30 minuter.

    5. 5.

      Skär halloumin i skivor och stek dem i smör tills gyllene.

Är innehållet i detta recept olämpligt?