Mustig pumpasoppa

Mustig pumpasoppa

Av: / Foto: Peter Kam
4 personer
Värmande och smakfull pumpasoppa.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g muscatpumpa eller ­annan matpumpa
    2. 5 dl hönsbuljong
    3. 1/2 dl vitt vin
    4. saft av 1/2 citron
    5. 1 msk finriven färsk ingefära
    6. 1 dl crème fraiche
    7. salt och grovmalen peppar
    8. 2-3 msk av den bästa olivoljan
    9. rostade pumpafrön

Gör så här

    1. 1.

      Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka dem mjuka i buljongen tillsammans med vin, citronsaft och ingefära, ca 20 min. Tillsätt crème fraiche och mixa till en slät soppa.

    2. 2.

      Nu får inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Fördela i varma sopptallrikar och ringla lite olivolja över. Servera med rostade pumpafrön.

Är innehållet i detta recept olämpligt?