Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

Av:
60 min
1 Gram
Höstgryta med fläsk, svamp och äpple Den här krämiga grytan innehåller allt möjligt som är i säsong just nu. Tänk på att passa grytan när du rett såsen ­eftersom den annars lätt bränner i botten.
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Höstgryta med fläsk, svamp och äpple Den här krämiga grytan innehåller allt möjligt som är i säsong just nu. Tänk på att passa grytan när du rett såsen ­eftersom den annars lätt bränner i botten. 4 portioner Tid för tillagning: cirka 1 timme 800 gram fläskytterfilé 1 msk smör och 1 msk rapsolja salt och svartpeppar 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 250 gram kantareller 1 dl vitt vin 2 dl äpplemust 2 msk kalvfond 3 dl grädde 1 msk finhackad timjan 2 msk vetemjöl + 3 msk vatten Balsamicoäpplen

    2. 2.

      1–2 svenska äpplen 1 rödlök 1 msk smör 1 msk finhackad timjan 0,5 dl balsamvinäger 1 msk flytande honung Till servering: Ugnsrostade rotsaker eller potatis Gör såhär: Skär köttet i mindre bitar. Hetta upp smör och olja i en gryta. Tillsätt köttet och krydda med salt och peppar. Bryn runt om. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i grytan. Bryn en liten stund under omrörning utan att löken tar färg. Dela kantarellerna i mindre bitar och tillsätt. Stek tills vätskan kok

Är innehållet i detta recept olämpligt?