Mustig gryta för två

Mustig gryta för två

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
2 port
Mustig höstgryta med fläsk.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g strimlat fläskkött (tex bog)
    2. 100 g tärnat rökt sidfläsk
    3. 1/2 msk smör
    4. 1/2 st gul lök (hackad)
    5. 100 g champinjoner (bitar)
    6. 1 1/2 dl vitt vin
    7. 2 dl vatten
    8. 1 msk koncentrerad kalvfond
    9. 1 msk persilja (hackad)
    10. 4 kvistar färsk timjan (grovhackad)
    11. 100 g cocktailtomater (delade)
    12. 1 dl ris
    13. sallad
    14. salt
    15. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Bryn 300 g strimlat fläskkött, tex bog, och 100 g tärnat rökt sidfläsk, med fettet bortskuret, i 1/2 msk smör.

    2. 2.

      Bryn 1/2 hackad gul lök och 100 g champinjoner i bitar.

    3. 3.

      Lägg allt i en gryta med 11/2 dl vitt vin, 2 dl vatten, 1 msk konc kalvfond och 4 kvistar grovhackad färsk timjan. Sjud 15 min, salta och peppra.

    4. 4.

      Lägg i 100 g delade cocktailtomater, 1 msk hackad persilja och 1 msk grovhackad färsk timjan.

    5. 5.

      Servera med kokt ris och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?