Mustig chili sin carne

Mustig chili sin carne

Av: / Foto: Pontus Ferneman
4 portioner
Goda, varma och rustika klassiker står högt upp på listan en kall dag. Testa vår mustiga chili sin carne. Denna vegetariska böngryta piggas upp med en touch av mörk choklad!
Annons

Ingredienser

    1. 1 liten rödlök
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 2 röda paprikor
    4. 1/2 stjälkblekselleri
    5. 1/2 röd chili
    6. 2 msk smör
    7. 1 msk strösocker
    8. 1 msk tomatpuré
    9. 400 g krossade tomater
    10. 1 grönsaksbuljongtärning
    11. 1/2 tsk salt
    12. 1 msk soja
    13. 380 g kokta blandade bönor
    14. 380 g kokta stora vita bönor
    15. 25 g mörk choklad (70 %)
    16. peppar
  1. Servering

    1. koriander
    2. surdegsbröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikorna i små bitar. Skiva sellerin. Dela, kärna ur och strimla chilin.

    2. 2.

       Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknar. Tillsätt socker, tomatpuré, krossade tomater, smulad buljongtärning, salt och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

    3. 3.

      Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönor och choklad i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera bröd till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?