Musslor med fänkål

Musslor med fänkål

Av: / Foto: Niklas Bernstone/Johnér, Agneta Thorsén
20 min
2 portioner
Recept på musslor med fänkål.
Fler recept på:
Skaldjur, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg blåmusslor med skal
    2. 1 schalottenlök, finhackad
    3. 1 vitlöksklyfta, krossad
    4. 2 msk finhackad fänkål + bladen
    5. 2 msk olivolja
    6. 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

    1. 1.

      Skölj musslorna noga under rinnande vatten. Kasta öppna musslor som inte sluter sig om du knackar på skalet.

    2. 2.

      Fräs schalottenlöken, vitlöken och fänkålen i oljan. Tillsätt vinet och koka upp. Lägg i musslorna och koka häftigt under lock 2 minuter. Rör om och koka ytterligare cirka 3 minuter tills musslorna har öppnat sig. Kasta musslor som inte öppnar sig. Servera med pommes frites och majonnäs eller bara gott bröd.

Fler recept på:
Skaldjur, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?