Musselsoppa med ­kantareller

Musselsoppa med ­kantareller

Av: / Foto: Peter Kam
4 personer
Högtryck i soppköket. I grytan puttrar musselsoppa med ­kantareller!
Annons

Ingredienser

    1. 1 nät musslor, ca 1 kg
    2. 1 dl vitt torrt vin
    3. 3 vitlöksklyftor
    4. 1 morot
    5. 1 liten palsternacka
    6. smör till stekning
    7. 100 g färska kantareller
    8. spadet från musslorna
    9. 6 dl fiskbuljong
    10. 2 dl grädde
    11. salt och peppar
    12. 1 dl hackad persilja
  1. Servering

    1. ett gott bröd

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta musslorna noga och släng de som inte stänger sig.

    2. 2.

      Hetta upp vinet i en kastrull som rymmer musslorna och låt musslorna koka under lock tills de har öppnat sig. Ta kastrullen från värmen.

    3. 3.

      Grovhacka vitlöken och skär morot och palsternacka i tunna strimlor.

    4. 4.

      Hetta upp smöret i en annan kastrull stor nog att rymma både soppan och musslorna. Fräs kantarellerna i smöret tillsammans med vitlök, morot och palsternacka i några min.

    5. 5.

      Häll på musselspadet, buljong och grädde. Låt koka i 10 min. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Lägg över musselskalen i soppan och strö hackad persilja över. Servera med en bit bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?