Muscovadobollar

Muscovadobollar

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
25 st
Söta små bollar där muscovadosockret ger en härligt knäckig smak.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 100 g smör, rumsvarmt
    3. 1 dl ljust muscovadosocker + lite till garnering
    4. rivet skal av 1 citron, gärna ekologisk
    5. 1 msk pepparkakskrydda
    6. ½ dl ljus sirap
    7. 1 st ägg
    8. 4½ dl vetemjöl
    9. 1 tsk bikarbonat
    10. 1 krm salt
  1. Glasyr

    1. 1 dl forsocker
    2. ca ½ msk vatten
    3. ev några droppar citronsaft
    4. lingon till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Rör ihop smöret och sockret. Blanda i citronskal och sikta ner pepparkakskryddan. Tillsätt sirap och ägg.

    3. 3.

      Blanda vetemjöl med bikarbonat och salt. Sikta ner i smeten och rör ihop. Rulla till små bollar och doppa den övre halvan i muscovadosocker.

    4. 4.

      Ställ bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 9–10 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Rör ihop glasyren. Garnera varje boll med lite glasyr och ett lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?