Muscovado- och lingonsill

Muscovado- och lingonsill

Av: / Foto: Erik Karlsson
2880 min
8 personer
Lägg in din enga sill, muscovado och lingonsill. Låt den stå i 2 dygn innan servering.
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 2 burkar urvattnad inläggningssill à 420 g
  1. Lag

    1. 2 dl vatten
    2. 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
    3. 1 dl ättiksprit, 12 %
    4. 1 stor rödlök, tunnskivad
    5. 1 dl lingon, frysta eller färska
    6. 2 lagerblad
    7. 2 msk grovkrossade kryddpepparkorn
  2. Garnering

    1. lite lingon

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten, muscovadosocker och ättiksprit tills sockret har löst sig. Låt kallna.

    2. 2.

      Skölj av och låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i 1 1/2 cm breda bitar.

    3. 3.

      Varva sill, lök, lingon och lagerblad i en burk. Blanda ner den krossade kryddpepparn i lagen. Häll över lagen och låt stå kallt i 2 dygn.

    4. 4.

      Strö gärna över lite lingon vid serveringen.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?