Mungobönsoppa med belugalinser och persilja

Mungobönsoppa med belugalinser och persilja

Av: / Foto: Lena Djuphammar
30 min
4 Portioner
”En lättlagad soppa som kräver lite extra planering. Förbered genom att blötlägga mungbönor och belugalinser enligt instruk­tionerna på paketen. Förkoka mungbönorna i 30 minuter.”
Annons

Ingredienser

  1. Mungobönsoppa

    1. 5 st Potatisar
    2. 3 dl Mungobönor, tillredda
    3. 2 dl Belugalinser, tillredda
    4. 1 burk Kikärtor, 400g
    5. 1 l Vatten
    6. 2 st Grönsaksbuljongtärningar
    7. 1,5 dl Äppelcidervinäger
    8. 1,5 st Citronsaft
    9. Chilipulver
    10. Salt
    11. Svartpeppar
    12. Picklad rödlök
    13. Bladpersilja
  2. Picklad rödlök

    1. 1 st Rödlök
    2. 1 st Limesaft
    3. 2 msk Äppelcidervinäger
    4. 2 msk Olivolja
    5. 1 nypa Salt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och dela potatisen i mindre bitar.

    2. 2.

      Koka mungbönor, belugalinser, kikärtor och potatis i buljong i 20 minuter.

    3. 3.

      Passa på att göra den picklade rödlöken. Skiva rödlök och marinera i limesaft, äppelcidervinäger, olivolja och salt. Låt stå i 15 minuter.

    4. 4.

      Mixa bönor, linser och kikärter till en slät soppa med en mixerstav.

    5. 5.

      Tillsätt äppelcider­vinäger och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, chilipulver, salt och peppar.

    6. 6.

      Toppa med picklad rödlök och hackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?