Mumsiga munkar med krämig vaniljfyllning

Mumsiga munkar med krämig vaniljfyllning

Av: / Foto: Caroline Tengen
120 min
25 stycken
Himmelskt goda munkar med vaniljfyllning!
Fler recept på:
Avancerad, Bullar
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 4 dl fingervarm mjölk
    3. 1 1/2 dl strösocker
    4. 1 st ägg
    5. 100 g smör
    6. ca 14 dl mjöl
    7. 1 liter frityrolja
    8. 2 pkt vaniljsås (pulver)
    9. 4 dl mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut jästen med mjölk. Häll i socker och ägg. Rör ner smöret i bitar. Blanda ner lite mjöl i taget tills det blir en smidig deg. Jäs degen i 1 tim.

    2. 2.

      Knåda degen lätt. Rulla bullar lite större än en femkrona. Jäs degen ca 10 min. Häll under tiden olja i en kastrull och värm den till ca 170°.

    3. 3.

      Lägg i några bullar i taget i kastrullen och låt dem få en djup gyllenbrun färg. Lägg inte i för många bullar per gång.

    4. 4.

      Rulla de nyfriterade munkarna i socker. Blanda vaniljpulvret med mjölken, ungefär hälften av den angivna mängden på förpackningen, för att få till en kräm i stället för sås. Lägg i en sprits. Spritsa in krämen mitt i bullarna.

Tips från kocken

Smaksätt munkar lite extra med 3 tsk kardemumma i degen. Rulla de friterade bullarna i socker och fyll dem sedan med ljuvlig vaniljkräm.
Fler recept på:
Avancerad, Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?