Müslikaka

Müslikaka

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl havregryn
    2. 1 tsk bakpulver
    3. 1 tsk kanel
    4. 1 tsk vaniljpulver
    5. 2 krm salt
    6. 1/2 dl aprikoser (finhackade)
    7. olja till formen
    8. 2 ägg
    9. 1 dl honung
    10. 5 dl mjölk
  1. Topping

    1. 1/2 dl honung
    2. 2 msk rapsolja
    3. 1 dl frön (t ex sesam och pumpa)
    4. 2 dl bär (t ex hallon och blåbär=
    5. yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser med aprikoserna i en bunke.

    3. 3.

      Häll ut blandningen i en oljad, ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.

    4. 4.

      Vispa ihop ägg, honung och mjölk. Häll smeten över grynblandningen.

    5. 5.

      Topping: Rör ihop honung, olja och frön. Fördela röran över formen. Avsluta med att strö över bären.

    6. 6.

      Baka i mitten av ugnen 30-40 minuter, tills allt har fått lite färg. Höj ev värmen till 225°C de sista 5 minuterna. Låt svalna ca 10 minuter.

    7. 7.

      Servera gärna müslikakan med matyoghurt och färska bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?