Müslibars (lchf)

Müslibars (lchf)

Av:
20 min
20 st
Annons

Ingredienser

    1. 50 gr Mandlar
    2. 50 gr Valnötter
    3. 50 gr Solrosfrön
    4. 50 gr Pumpakärnor
    5. 50 gr Linfrö
    6. 50 gr Sesamfrön
    7. 50 gr Kokosflingor
    8. 150 gr Mörk choklad minst 70%
    9. 6 msk Kokosolja
    10. 4 msk Sesampasta
    11. 1 tsk äkta vaniljpulver
    12. 1 nypa Flingsalt
    13. 2 st Ägg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C

    2. 2.

      Mixa alla ingredienser i en blender eller matberedare med kniv tills det är lagom grovt hackar. Inte för finfördelat.

    3. 3.

      Bred ut med slickepott i en ugnsform, cirka 18 x 28 cm, gärna med bakplåtspapper i botten.

    4. 4.

      Baka 15-20 min tills kakan fått lite färg utan att brännas.

    5. 5.

      Låt svalna något och ta ut från formen. Skär i 20 eller 24 bitar med vass kniv.

    6. 6.

      Smält chokladen till garneringen i vattenbad eller mikro.

    7. 7.

      Doppa varje bar i chokladen, men bara någon centimeter eller endast en sida. Låt kallna och stelna helt.

    8. 8.

      Förvaras i kylen eller frysen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?