Mozzarellasallad med lättorkade tomater, basilika och brödströssel

Mozzarellasallad med lättorkade tomater, basilika och brödströssel

30 min
4 Portioner
Servera som förrätt eller som ett tillbehör!
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Citron, Nötter, Tomater, Vitlök, Basilika, Chili
Annons

Ingredienser

  1. Salladen

    1. 3 paket mozzarella
    2. 1 paket cocktailtomater
    3. 1 kruka basilika
    4. 150 g babyspenat
    5. 75 g pinjenötter
  2. Brödströssel

    1. 3 skivor vitt formbröd
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. rivet skal av en halv citron
    4. 10 st blad av basilika
    5. 0.5 dl Olivolja
    6. 0.5 tsk chiliflakes
    7. Salt
    8. nymalen svartpeppar
  3. Dressing

    1. 1 dl god olivolja
    2. 4 msk god balsamvinäger
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. Salt
    5. nymalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna på mitten. Lägg dem med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper. Salta lätt och strö eventuellt över lite finstrimlade örter. Sätt in plåten mitt i ugnen och torka i drygt en timme, tomatsaften ska ha börjat torka in. Låt dem svalna.

    2. 2.

      Lägg formbröd, vitlök, citronskal, basilikablad, salt, peppar och chiliflakes i en mixer och kör ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan och mixa tills allt bladats ordentligt. Rosta några minuter i en torrpanna på medelstark värme under omrörning tills det blivit gyllene. Rosta pinjenötterna i en torr panna.

    3. 3.

      Skiva mozzarellan och arrangera den på ett stort fat tillsammans med babyspenat, torkad tomat, basilika och pinjenötter. Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och toppa med brödsmulorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?