Mozzarellapasta med aubergine

Mozzarellapasta med aubergine

Av:
4 portioner
Krämig pastarätt med tomat, aubergine och smält mozzarella.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g auberginer
    2. 1 kruka basilika
    3. 3 msk olivolja
    4. 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
    5. 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
    6. 1 msk tomatpuré
    7. 400 g körsbärstomat (på burk)
    8. 1 tsk balsamvinäger
    9. 1 tsk flytande honung
    10. 2 st mozzarella
    11. 1.5 dl vatten från pastakoket
  1. Till servering

    1. 400 g rigatoni eller penne

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.

    2. 2.

      Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.

    3. 3.

      Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?