Mozzarellagratinerad kyckling

Mozzarellagratinerad kyckling

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Smarrig gratäng med mozzarella, kyckling och brysselkål.
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Brysselkål, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 1 msk soja
    3. 2 msk smör
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 400 g pastasås
    7. 1 st mozzarellaost (125 g)
    8. 400 g brysselkål
    9. 4 msk grovhackade hasselnötter

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingfiléerna så att de blir tunna. Blanda dem med soja.

    2. 2.

      Bryn filéerna i smör, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Häll över pastasåsen.

    3. 3.

      Skiva mozzarellan och lägg den ovanpå. Gratinera i 225° ca 10 min.

    4. 4.

      Ansa och koka brysselkålen ca 12 min. Strö över nötterna vid serveringen.

    5. 5.

      Servera kycklingen med kålen.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och mozzarellaost.
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Brysselkål, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?